SingleSeniorDating  

DatingNyheder
& erfaringer
på SeniorDating

Link nyheder:

Hvad gør man, når ens partner er slidt, og man selv går rundt og er lidt slatten?   Se her

56 år og ensom: Kan jeg overhovedet finde ud af at være nogens kæreste?

Jeg kan sagtens klare mig selv. Men jeg har ikke lyst til det, skriver Conny Svendsen i i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad.
Heri fortæller hun, at hun har netop solgt et gavekort på et weekendophold for to.
- Det skulle bare ikke ligge i skuffen og grine ad mig og minde mig om, at der ikke er nogen mand at tage på hotel og dele dobbeltseng og morgenmad med. Sådan har det været det meste af mit liv, skriver hun videre i Kristeligt Dagblad og forstætter:
Jeg var omkring 50 år, før jeg virkelig følte, jeg manglede en kæreste i mit liv. Der har været mænd nok, statistisk set, de har bare ikke været der ret længe, en uge eller en måned, så endte det. Pludselig stod jeg dér som 49-årig og kunne se ud i en fremtid helt alene.Dét havde jeg slet ikke lyst til, og jeg syntes da også, at jeg havde fortjent noget bedre. Fortjent at opleve nærheden med en mand, der kun var min.Der er helt sikkert mange gode forklaringer på min langvarige alenehed. Fra det faktum, at jeg ikke går ret meget ud i nattelivet, til de blinde pletter, jeg har på begge øjne, så jeg simpelthen ikke kan fokusere på folks ansigter, når jeg færdes i gågaden eller i en større forsamling – for slet ikke at tale om et halvmørkt dansested. Dertil et ret forbeholdent væsen – ”jeg kysser ikke den dag, jeg spidser munden”, som man siger.
Jeg skal altid lige tænke mig om, hvad enten det drejer sig om køb af en T-shirt til 150 kroner eller til at sige ja tak til den anden kaffedate med en mand.Men det er ikke forklaringen, jeg leder efter nu. Det er løsningen. Manden. Parforholdet. Kærligheden.
Efter jeg fyldte 50 år, har jeg faktisk mødt nogle mænd, som på forskellig vis blev mere end en kaffedate. De løb dog alle af forskellige grunde ud i sandet før man kunne tale om ”en kæreste”.
Gennem årene har jeg lært og vænnet mig til at klare mange ting alene, fra biografture over indkøb af møbler til at møde op til familiefester. Så jo, jeg kan klare mig selv. Pointen er, at jeg ikke har lyst til at klare mig selv, jeg er bare nødt til det. Men udefra ser det ud til, at hende Conni, hun klarer sig fint alene. De mange aftener i ensomhed på sofaen med tv, computer eller læsestof ser jo ingen. Heller ikke de dage, jeg intet orker, men er nødt til at gå ud at købe ind og lave med, for ellers får jeg ikke noget at spise. Eller de få gange, hvor jeg skærer mig i fingeren eller på anden måde får skrammer, hvor jeg virkelig ville ønske, nogen kunne finde et plaster, lægge en arm om mig og sige ”så så, lille skat, det går nok”.
Jeg er utvivlsomt et rastløst menneske. Hvorvidt dette er årsagen til eller resultatet af den manglende kæreste, ved jeg ikke. Jeg hælder dog til den teori, at hvis jeg, da jeg var i tyverne, havde mødt en mand, så ville han være en slags anker, der kunne holde mig fast på ét sted. Jeg kunne måske til gengæld give ham noget eventyrlyst og mod på altid at lære og udvikle sig. Kedeligt må det aldrig blive.Det tomme rum i mit liv, der helst skulle stå ”min kæreste” på, er blevet fyldt op med kurser, foredrag, højskoleophold, rejser til Israel, Marokko, Indien, Cuba, arbejdsophold i Schweiz og Norge. Godt nok, ja, men dybest set kun noget, jeg har kunnet ”vise frem”, når jeg nu ikke har kunnet vise ”den anden” frem over for omverdenen. For det er et dybt, indre ønske at have en kæreste (tænk i øvrigt her på, hvad ”kæreste” virkelig betyder: det kæreste i mit liv), men det er også andres forventninger, ikke mindst familiens ældre generationer, der ikke rigtig kan forestille sig andre måder at leve på end ”arbejde-ægteskab-hus-børn, eller gæld-alkoholisme-skilsmisse-depression, som det jo også er for nogle. For et par år siden valgte jeg simpelthen ikke længere at stille op til familiefester, fordi jeg følte mig udstillet og alene i de sammenhænge.
Mine behov for nærhed og intimitet har jeg gemt langt væk, allerbagest i hjernen og kroppen, for ellers ville jeg bare sidde og tude hele tiden. Det gør fysisk ondt at tænke på, at jeg er alene og muligvis skal leve hele mit liv sådan. Heldigvis kan jeg lukke det ude og vise en rolig overflade til omverdenen.
Samtidig bruger jeg jo min tid og mine følelser på det almindelige liv: Jobsøgning/arbejde, barnebarnet (som er et tilvalgsbarnebarn – jeg har aldrig fået børn, men det er ikke et savn), fritidsinteresser, venner. Men ofte føles også det som sølle substitutter for den voksne kærlighed, jeg virkelig længes efter.Lige siden teenageårene – med hinkestensbriller og kikset tøj – har jeg været allerbedst til afstandsforelskelser.
Ved hjælp af min gode fantasi kunne jeg dagdrømme om de forskellige mænd. Dette er nok typisk for mange teenagepiger, jeg er bare fortsat med det til i dag.
Det er helt sikkert en ”sutteklud”, der har holdt mig fra at falde helt ud over kanten, når livet har været mest trist. Igen og igen siger jeg til mig selv, at nu skal jeg ud af den fantasiverden, men så ræsonnerer jeg, at det jo ikke skader nogen, og når ensomheden så bliver for overvældende og vinternætterne for lange og triste, så kan jeg lulle mig selv til ro og en slags tryghed i armene på en kærlig fantasimand. Men det har nok også været en hæmsko for min søgen efter den dejlige kæreste – for på en måde var jeg jo allerede ”optaget” og i et særdeles ukompliceret forhold.
Det seneste års tid er jeg så kommet i tvivl:Kan jeg overhovedet finde ud af at være nogens kæreste? Jeg har jo stort set aldrig prøvet det – der skal nok slibes et par kanter eller fem af. Jeg ved også, at mit temperament hælder til den flegmatiske side: Jeg kan ikke rigtigt hade eller elske noget helt vildt. Kan man mangle de følelser? Er det ligesom med at cykle, lave mad eller tale tysk – man kan øve sig og blive ganske god til det?
Jeg er et godt sted i mit liv nu, hvor jeg netop er fyldt 56 år, men for hulan, hvor kunne jeg godt ønske mig en god mand at dele resten af tilværelsen med.Faktisk vil jeg bare have lov til at opleve det, at give og modtage kærlighed til og fra en ordentlig mand. At sige ”jeg elsker dig” og mene det. Og opleve, at det holder i mange år. (Conny Haverholm Svendsen i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad 17. november 2017)

Kan seniordating vise vejen til øget selvindsigt?

Ældre menneskers søgen efter kærligheden på internettet bliver foldet ud i den nye film ”Bare en cappuccino”.
Men - skriver Kristeligt Dagblad i et interview instruktøren, Elisabeth Rygård - livets sande rigdom kan vi ikke date os frem til, lyder budskabet fra den 71-årige forfatter og instruktør Elisabeth Rygård.
Filmen 'Bare en cappuccino er fortællingen om en aldrende operasangerinde, enke, spillet af Karen-Lise Mynster, er sunket ned i depression og isolation efter at have mistet sin mand i en trafikulykke nogle år inden. Hun beslutter sig for at gå på dating. Og med bævende hjerte møder hun tre mænd , én af dem spilles af Søren Spanning, på en sær cafe. Alle hendes møder går dog grueligt galt. En tjener har undervejs iagttaget kvindens mislykkede forsøg. Og han viser sig at være en speciel figur: Et tavst vidne til menneskenes dårskaber. Tjeneren giver i slutningen kvinden inspiration til at forvandle livsperspektivet.
I filmen hedder hun Abelone, spillet af Karen-Lise Mynster, der taster sine interesser ind på computeren. Poesi, musik, natur. Hun smiler drømmende til skærmen. Efter mandens død venter der måske en ny stor kærlighed på den anden side af den digitale dating-mur. Abelone er fiktion, men hendes virkelighed ligger ikke langt fra andre ældres liv, skriver Kristeligt Dagblad.
Tal fra Danmarks Statistik viser, at 12.800 mennesker i alderen 65-89 år har benyttet sig af en datingside enten på computeren eller via mobiltelefonen i 2017. Allerede i 2011 viste en Gallup-undersøgelse, at 22 procent af mennesker over 60 år var åbne over for at finde en partner via internettet.
Så skal man tro statistikken - hedder det i Kristeligt Dagblad - er der en interesse for at finde en ny livsledsager ved hjælp af internettet.
Men er kærligheden i et parforhold opskriften på lykken? Det spørgsmål kredser Abelone om i filmen', der har premiere den 24. oktober. (Kristeligt Dagblad 12. oktober 2017)

Datingekspert: Sådan får du størst held med din datingjagt

Hvad virker egentlig i datingjagten? Det har cand.merc.psyk Jacob de Lichtenberg nogle svar på. Han har skrevet bogen "Datingens psykologi", og ifølge ham viser undersøgelser først og fremmest, at man ikke behøver at bruge synderligt megen tid på profiltekster, skriver Jyllands-Posten og fortsætter:
»Det amerikanske datingsite OkCupid, som blev lavet af matematikere fra Harvard University, laver en masse statistikker på disse ting. Bl.a. lod de folk give profilerne karakterer ud fra henholdsvis udseende og personlighed. Det viste sig, at jo bedre man syntes, folk så ud, jo bedre personlighed syntes man også, at de havde. Så prøvede de kun at lade folk give én karakter for det hele. Efterfølgende fjernede de alle profilteksterne, for at se om der var nogen forskel, og det var der ikke. Så vi bruger utrolig meget energi på at vurdere det, som vi kan se. Det kan være tøj, det folk står med i hånden, det rum de står i osv.,« forklarer Jacob de Lichtenberg.
Til gengæld er billederne måske ikke overraskende afgørende. Og her er det vigtigt, at man skiller sig ud fra mængden.
»Der var f.eks. en, som stod ved siden af et tapet, hvis mønster matchede hans skjorte. Man lægger mærke til det, fordi det er anderledes end, "jeg står her ved stranden." Det virker også at lave noget interessant.«
Men når billederne er taget, matchet er fundet, og man skal på date, er det helt andre ting, som betyder noget, fortæller Jacob de Lichtenberg til Jyllands-Posten.
»Der ikke noget, der tyder på, at udseendet er afgørende for, hvor god en date man har. For så snart man møder hinanden i virkeligheden, er det alt muligt andet end udseendet, som spiller ind.« (Jyllands-Posten)

Datingsiden Single.dk får bøde for at få kunderne til at binde sig

Datingsiden Single.dk har fået en bøde på 50.000 kroner ved retten i Viborg for vildledende markedsføring. Samtidig får selskabet konfiskeret 10.000 kroner, som er tjent på den vildledende praksis. Bøden falder, efter at selskabet lovede sine kunder en bindingsfri testperiode, der ikke var så bindingsfri alligevel. Det skriver Forbrugerombudsmanden ifølge TV2/Nyhederne i en pressemeddelelse.
Datingsiden Single.dk er Danmarks næstmest besøgte efter landets største, som er Dating.dk. Men der er ejermæssige forbindelser mellem de to datingsider. Således er Single.dk ejet af selskabet Babel ApS, som Freeway Aps, der omfatter Danmarks største datingside, Dating.dk. Og det er det fællesejede selskab Babel ApS , der lovede sine kunder, at de kunne teste et guldmedlemskab i en uge for 19 kroner helt uden binding. Det blev anført, at medlemskabet kunne opsiges når som helst, fremgår det videre af TV2/Nyhederne. - Dommen er et eksempel på, at erhvervsdrivende ikke må lokke forbrugere til med gode tilbud, som der ikke er realitet i, skriver forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i pressemeddelelsen.
- Ved at takke ja til tilbuddet indgik forbrugerne dog en aftale om et løbende abonnement til 45 kroner per uge efter de første syv dage med en bindingsperiode på ti uger, medmindre de nåede at opsige medlemskabet inden for de første syv dage.
- Forbrugerne fik ikke penge tilbage for det forudbetalte medlemskab, hvis de opsagde medlemskabet inden for bindingsperioden på de ti uger, skriver Forbrugerombudsmanden.
Retten i Viborg har vurderet, at det dermed var vildledende at kalde tilbuddet uden binding.
- I denne sag vildledte Babel ved at love forbrugerne "ingen binding", når forbrugerne faktisk netop blev bundet til et abonnement i ti uger. - Desuden var det vildledende, at Babel oplyste, at medlemskabet kunne opsiges når som helst, når forbrugerne blev bundet til at betale for hele bindingsperioden, skriver Christina Toftegaard Nielsen.
Babel gav i 2016 et overskud på 1,5 millioner kroner til sine ejere. (TV2/Nyhederne)

Dating-kærlighed: 56-årig kvinde snydt

En 56-årig dansk kvinde brændte nallerne eftertrykkeligt på en ukendt mand på et datingsite, beretter Nordjyllands Politi ifølge Lokalavisen.dk, som citerer fra politiets døgnrapport:
"Snydt for penge af 'Justin'. I slutningen af 2016 møder en 56-årig kvinde en mand ved navn 'Justin' på en datingside. Justin var dansk/amerikaner og læge i den amerikanske hær. Hans mails led lidt af 'Google-translate'-syndrom, men kvinden mente ellers ikke, at der var noget at være foruroliget over. Justin havde desuden reddet en mand i Afghanistan, hvor han var udstationeret, som læger nu engang gør. Kvinden, der bor i Hobro, blev spurgt om, hvorvidt hun kunne opbevare noget guld for Justin, indtil han kom til Danmark for at bo med kvinden. Det ville hun gerne. En diplomat ville fragte guldet til Danmark, men var desværre strandet i Ghana. For at komme videre fra Ghana manglede han penge. Penge, der helst skulle overføres med Western Union. Kvinden ville gerne hjælpe Justin og indvilligede i at overføre 16.300 kroner til manden."
Og politiet advarer på denne denne slags røverhistorier: Ovenstående er et klassisk eksempel på at franarre mennesker penge. Husk altid at være skeptisk, når personer begynder at spørge om penge eller vil overføre et større beløb til dig uden nogen umiddelbar grund. Det kan være phishing forsøg eller direkte bedrageri. (Lokalavisen.dk 20. marts 2017)

Soveværelsesfarve for par?

netdating-eksperter.dk gør opmærksom på, at iIfølge en undersøgelse foretaget af Travelodge, så skal du male dine vægge blå, hvis du vil have en god nattesøvn. Men hvis der skal ske noget på lagnerne, skal du gå efter karamelfarvede toner. Folk, der har vægge i karamelfarvede toner, har øjensynligt sex tre gange om ugen. Det skyldes, at farven minder dem om slik og chokolade og dermed får dem i den rette stemning, menes det. Ifølge undersøgelsen har folk med røde vægge i soveværelset mindst sex, hvilket er interessant, da denne farve generelt er forbundet med kærlighed. Og de, der har blå vægge, sover bedst – op til otte timer hver nat – mens lilla, brunt eller gråt er de farver, der giver den dårligste søvn. (netdating-eksperter.dk 19.oktober 2016)

Pas på dating-apps

Der kommer hurtigt nye dating-apps på markedet, men de downloadede adgangstilladelser åbner døren for stalking-angreb, skadelig software og phishing-forsøg, advarer netdating-eksperter.dk og konstaterer, at det er noget, de færreste brugere tænker på.
Eksperterne fra netdating-eksperter.dk har analyseret 11 dating-apps til Android i Danmark for deres risikopotentiale, blandt andet Badoo, Tinder, Dating.dk, Single.dk, Zoosk og Lovoo.
Men brugerne af dating-apps ved nok ikke - hedder det på netdating-eksperter.dk - at de, hvad angår sikkerhed, blotter sig totalt ved download, som de vigtigste resultater af analysen viser: 90 % af de testede dating-apps kan skaffe adgang til fotos og andre filer på smartphonen. 63 % af appene kan indsamle data om, hvor smartphonen befinder sig og kan dermed oprette en komplet bevægelsesprofil for brugeren inkl. bopæl, arbejdsgiver og hobbyer. 9 % af de undersøgte apps tillader sig endog at skaffe adgang til sms-kontakterne og kan dermed ikke kun læse brugerens sms’er, men også sende sms’er uden dennes viden.
"Det er et tænkeligt scenarie, at der foretages uautoriserede sms-bestillinger via din smartphone. Og pludselig har du f.eks. et årsabonnement på kattemad, som du ikke har bestilt", advarer Margareta Lund fra netdating-eksperter.dk
. Dating-apps fra klassiske partnerformidlinger som eDarling klarer sig bedst, hvad angår sikkerhed. Den kræver de færreste adgangstilladelser. (http://www.netdating-eksperter.dk/ 29. august 2016)

Dating-advarsel: Det må du ALDRIG skrive om dig selv

Tror du ordet "romantisk" får din næste date i nettet, så må du tro om. Men netdating-firma ved, hvad der virker, skriver Avisen.dk og fortæller: Datingfirmaet eHarmony har brugt dets snart 15 år lange erfaring i branchen til at skrue nogle lister sammen med ord, som er værd at bruge - og specielt, hvilke ord, som du ikke bør bruge. For eksempel gælder det både for mænd og kvinder, at "god fysisk form", "ambitiøs" og "lidenskabelig" tager kegler hos modtagerne. Omvendt så reagerer modtagerne negativt på ord som "stille" og "lyttende". Find flere ord her: http://www.avisen.dk/dating-advarsel-det-maa-du-aldrig-skrive-om-dig-selv_396457.aspx (Avisen.dk 15. juli 2016)

Kunstig intelligens og algoritmer til dating

Kunstig intelligens og avancerede algoritmer skal fremover vurdere hvilke partnere vi er mest tilbøjelige til at finde kærligheden med, skriver Ritzau info. Det er det danske SnugSpot, der har udviklet den nye type matchmaking-tjeneste, som fungerer helt anderledes på to centrale punkter; nemlig måden man finder hinanden på og modellen for brugerbetaling.
Langt de fleste eksisterende online dating services kræver abonnementsbetaling. Kunderne betaler måned efter måned mens de leder efter den rette partner. Det betyder, at virksomhederne bag tjenesterne dybest set ikke er interesseret i at hjælpe deres kunder ordentligt. For finder kunderne hvad de søger, så forlader de butikken og kommer ikke tilbage foreløbig. Det kalder SnugSpot's stifter, Kasper Hjorth, for det klassiske "dating-dilemma".
Hans forretningsfilosofi er anderledes: "Vi mener ikke, at det er fair at lade brugerne betale noget som helst, hvis vi ikke kan hjælpe dem med at finde det de kommer efter. SnugSpot konceptet er lavet sådan at brugeren kun skal betale et lille beløb på ca. 10 kr. såfremt vi finder et match til brugeren som er så godt, at begge parter har lyst til at mødes. Det betyder at vi som virksomhed er nødt til at anstrenge os og sørge for, at brugerne får success - ellers tjener vi ikke en krone."
En vigtig pointe ved konceptet er, at det altid er tilfældet, at begge parter skal betale det lille beløb for at tilkendegive deres interesse. Hvis den ene part ikke vil betale, så skal den anden part heller ikke. Det eliminerer nemlig det spam-problem som ofte plager de traditionelle datingsites. Og man undgår på den måde også, at falske eller useriøse profiler spilder ens tid.
Ifølge partner og Teknisk Chef, Kasper Lausen, er et andet konceptuelt tvist at brugerne hverken kan eller skal bladre igennem en masse forskellige profiler.
"Hvor de traditionelle services på markedet er en gigantisk, uoverskuelig buffet, så er SnugSpot dating-industriens svar på en slow-food restaurant. Vi sender kun ét match til dig hver dag... Så du kan enten tage et grundigt kig på det match eller vente 24 timer før du får serveret et nyt."
App'en lærer gradvist den enkelte bruger at kende. Den bruger faktorer som køn, alder og geografisk afstand til at finde et godt match. Men som de første i verden, indrager SnugSpot også data om forskellige personlighedstræk, om brugernes udseende og deres historiske adfærdsmønstre. De kigger på hvilke personer man tidligere har etableret forbindelse med og hvilke matches man har afvist. Og ved at sammenholde alle de data, er de i stand til at fremsætte nogle kvalificerede bud - ikke bare på en hurtig lørdags-date, men på en mulig livsledsager.
Ud over køn, alder og geografisk afstand, bruger SnugSpot en personlighedstest og en kategorisering af medlemmernes udseende til udvælge matches. Derudover tilpasser systemet sig automatisk den enkelte brugers behov og præferencer ved at analysere hvilke matches brugeren synes godt eller skidt om. SnugSpot har intet abonnement og ingen reklamer. Det er gratis at modtage de daglige matches, men koster et lille engangsbeløb på ca. 10 kr. at etablere forbindelse med en given profil. Herefter kan man kommunikere ubegrænset uden yderligere betaling. (Ritzau info 31. marts 2016)

Det skal du undgå på første date

I TV 2s nye program 'Den første date' følger man en række singler på deres første date med en vildt fremmed. Men hvordan kommer man egentlig bedst igennem den første date? Ifølge parterapeut Connie Kragelund skal man bruge første date som en appetitvækker. Hun giver her sine bedste råd til den første date herunder:
Hold det kort: Første date må højst vare to timer. Du skal skabe appetit til mere, så I skal kun lige smage en lille bid af hinanden. Nok til at I bliver nysgerrige. Ikke så meget, at I er blevet mætte. Sex er derfor også no-go.
Lav noget sammen: Sørg for at gøre noget sammen på første date. Det er nemmere at få en god oplevelse, når I er aktive sammen. Det kan bare være en lille gåtur. Et cafébord bliver hurtigt eksamensagtigt eller bare kejtet.
Tal om gode ting: Fokuser på, at der er en god stemning. Smil og vær gerne glad. Tal om lidt lettere ting end dine værste kriser i kærlighedslivet, din syge mor eller din elendige økonomi. Vent også med tredjegradsforhøret.
Lyt til din date: Sæt den anden i centrum. Du har to ører og en mund, fordi du skal lytte mere, end du taler.
Stil positive spørgsmål: Vent med de tunge spørgsmål til 3-4 date, men stil opløftende spørgsmål, eksempelvis: Hvad gør dig mest glad/begejstret i din hverdag? Hvad kan du godt lide at lave? Hvem beundrer du?
Kig hinanden i øjnene: Hold øjenkontakten (uden at nedstirre). Giv også plads til, at I kigger væk, når I skal huske noget eller mærke efter. (TV2/Nyhederne Livsstil.tv2.dk 1. marts 2016)

Sex på første date

40 % af danskerne mellem 18 og 29 år svarer i en undersøgelse, at de har haft sex på første date - og 41 % svarer nej til spørgsmålet. Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov for metroxpress. At fire ud af ti af de unge danskere har haft sex på første date, undrer dog ikke sexolog og parterapeut, der faktisk havde en fornemmelse af, at tallet var højere. - Der er meget uærlighed på datingmarkedet, og det komplicerer tingene. Man kan blive i tvivl om den modsatte part gerne vil have sex, fordi de er meget vilde med en, eller fordi de i virkeligheden bare er sex-hungrende, forklarer Maj Wismann, og fortsætter: - Man kan sagtens have sex på første date og lade det udvikle sig til et parforhold, men man kan også sagtens vente. Der er aldrig nogen, der har taget skade af, at det gik for langsomt, men mange er blevet såret af, at det gik for hurtigt. (mx.dk metroxpress)

Til toppen

FORSIDEN SeniorDating

SeniorNyhederne

SeniorSiderne & SeniorNyhederne

Singler & Singleforældre

JulogNytår.dk
Kontakt: prebenbrask@email.dk


Preben Brask Copyright © 1999-2018 af WWW.SENIORDATING.DK Datingnyhederne.dk Datingsiderne.dk Seniormøde.dk SENIORNET.DK WWW.SENIORINTERNET.DK Seniornyhederne.dk Seniorsiderne.dk WWW.SENIORNET.DK LinkNews.dk WWW:LINKNEWSWEEKLY.DK Linknyheder.dk Linknyhederne.dk WWW.SINGLEINTERNET.DK Singlenyhederne.dk Singlesiderne.dk WWW.JULOGNYTÅR.DK (WEBHOTEL: UnoEurop